Dagstripp till Stockholm...Del 1 av 2 - med klickbara bilder!


Jag och en jobbarkompis fick förmånen att få åka ner till Stockholm på en föreläsning: "Callcenter - skitjobb eller språngbräda?" Föreläsningen var på Norra Latin mitt i stan och det skulle vara mellan kl 13-16:30.

Klocken 06:00 stod taxin utanför och jag och Lena var på Kramfors Flygplats ett tag senare. Strax efter 7 skulle planet gå.  Vid kontrollen pep det så det var till att plocka av sig skor och bälte, och jag blev visisterad. Men det gjorde ju inget, får ta alla tillfällen i akt när nån vill klämma och känna på en. Synd bara att det var en kvinna som hade morgonskiftet där vid kontrollen... ;-)

Flyget var en timme försenad pga tekniska problem. Nån handbroms som krånglade. Men vi roade oss med korsord, fotade runt lite och kände oss förväntansfulla över den här dagen som knappt startat.





Kl 8 gick planet och vi löste klart korsordet, hann med en kaffe och njöt av att flyga iväg på en storstadstripp. Fotade hej vilt de fantastiska bilderna från ovan molnen och mådde gott.





Vi hade verkligen tur med vädret, och när vi landade på Arlanda var klockan bara ca 9. En taxi-snubbe stod med en skylt med vårt namn på och det var bara att följa honom och vips satt vi på E4:an på väg in mot stan. Just då insåg jag att det går lättare att ta sig fram med taxi än vanlig bil i morgonrusningen. Taxi har nämligen egen fil.

Taxikillen kände in oss och visade vad han gick för när det låg vanliga bilar i hans fil - som vägrade flytta på sig!!!
Han låg på tutan i fleeeera minuter - vilket resulterade i att ful-bilen framför, absoluut inte flyttade på sig! Förrän det gick upp för de flesta bilister plötsligt, att det var poliskontroll av just  ful-körare som nyttjade taxi/buss-filen!
Vår taxi-kille avrundade tut-massakern med att sticka upp det där fingret....vid sitt fönster mot ful-killen i bilen.



Lite bilder av stan en helt vanlig torsdagsmorgon från insidan av en helt vanlig taxi:



Nu hade fått känsla för Stockholm-pulsen och var laddade för att göra stan och strax stannade han vid Norra Latin, konferenscentret där föreläsningen skulle vara och vi tackade för oss och önskade honom en bra dag. Vi gled ut, stängde igen dörren och kände oss lyxiga för att allting var genomtänkt och planerat in i minsta detalj från jobbet. Taxi och flyg bokat och betalt sen länge tillbaka och det var bara för oss att glida runt och ta för oss av stadslivet fram till kl 13.
Taxi-chauffören verkade så trevlig, han knackade på vindrutan och vi vinkade åt honom och fortsatte gå..
Men insåg att han ville oss nåt, hade vi glömt något?
Vi gick tillbaka och han sa att han ville ha betalt!!
Ops!

Vi förklarade att det ska vara betalt av vår arbetsgivare. Vi fick hoppa in i bilen igen och lunt sitta kvar i bilen medan Lena ringde upp vår chef och förklarade situationen och sedan räckte över mobilen till vår vän...




Efter mycket fix och trix och en del väntande så blev vi utsläppta och allt var frid och fröjd. Han var trevlig som till och med ordnade med taxi-växeln så att vi inte skulle råka ut för samma sak på väg hem. Vi tackade och gick så iväg ut i storstadens första morgontimmar.

Vi spenderade tiden väl:






Man blir hungrig av allt kul, snyggt, coolt, häftigt, nödvändigt (även av fula skor...) och folk och prylar och vi hade spanat in lunchhaket där på Åhléns och det var lite svårt att välja men det blev tacos:






Efter att ha ätit dyr-taco-buffé så nöjde vi oss med att titta på alla vackra, härligt läskigt säkert jättegoda skapelser som bara stod och glodde på oss på disken.....*suckar*....


Fortsättning följer......







Kommentarer
Postat av: research paper

You had amazing trip. Many people dreamed about such interesting event in their life.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback