Dagstripp till Stockholm...Del 2 av 2.



......fortsättningen följer:
(glöm inte att klicka upp bilderna)

Efter att ha fyllt på magarna våra så var vi redo att fortsätta stadsminglet.
Men först - toalettbesök för att inte behöva fundera på de bitarna mitt i nån butik.
För 10:- fick vi komma in och uträtta det vi skulle.
Det var nästan värt den tian bara av att avnjuta de vackra dörrarnas insida, i de minimala toalettbåsen:

Då jag slog upp dörren var det inte långt ifrån att jag mosade ett stackars barn i vagn utanför. Den unga mamman trodde hon skulle få in både sig själv och vagn i toa-båset, men jag erbjöd mig att passa det lilla flickebarnet medan mamman fick avnjuta masurbjörks-dörren där inne.
Att hon vågade lämna sitt barn till mig?! Jag har ju en tendens att "låna" de små om jag får chansen.... ;-)


Vi drog vidare, bortåt Norra Latin där föreläsningen skulle vara kl 13, vilken vi nästan glömde bort var orsaken till vår storstadsresa. Längs Drottninggatan gick vi, på jakt efter en väska till Lena (för min förstoringsspegel som skulle finnas på Åhléns hade jag priorieterat bort pga för många intryck).


Kolla in TOFSARNA här till höger! Klicka på bilden vettja....

Lena hittade sin väska, fikasuget tog tag och vi hittade ett litet fik alldeles i närheten där vi skulle vara sen. Där slog vi oss ner och tog en kaffe och bara kände oss som stans lyxlirare medan vi sände nån tanke åt våra kollegor som satt hemma på jobbet och matade samtal i telefon....medan vi var här och mådde gott :-)


Väl inne på Norra Latin, som en gång varit en skola men numer ett konferenscenter,
blev vi varse om att vi skulle ta del av föreläsningen "Callcenter - ett skitföretag eller språngbräda?" och vi var nöjda med dagen hittills, man kan säga att vi hunnit med en hel del på de fyra timmar vi minglat runt.

Det var inte jättemånga, utan som storleken på att vanligt gruppmöte på jobbet. Vi blev genast postivit inställda då vi såg frukt-och godisskålarna.

Talarna var nån Stockholmspolitiker, sen en chef från Telia som gjorde en mycket bra presentation, och sen var det dags för en liten kvinna som säkert var äldre en de 12 år hon såg ut som, iklädd en, som Lena uttryckte det: "en klänning som var äcklig" och som gjorde att vi trodde hon ville se ut som 70...

Men hon var energisk och kunnig, med ett typiskt Lidingö-"iii" i uttalen som gjorde att om man inte haft tinnitus innan så fick man det nu.

Vi lyssande, lärde, noterade och engagerade oss
men det är som alltid, själva bensträckarna och fikapausen man ser fram mot.

Här har vi själva Humle & Dumle...

...som beundrade "Sträckande Svanar"
och imponerades av höjden, luften och den vackra byggnaden.


Här träffade vi våra kollegor från Norrköping som hade fått samma resa som vi
och vi fick tillfälle att prata lite även om det mesta fokuset låg på fikabuffén...
*dräggel*



På eftermiddagen var det dags för hemfärd.
Vi satt tysta i taxin genom stan, på väg ut mot Arlanda,
nöjda efter en heldag, fylld med allehanda upplevelser.     

När solen gick ner bortom molnen satt vi där i varsin flygstol
med varsitt fånigt leende och för första gången på den här dagen så pratade vi inte så mycket.
Vi hade haft en bra dag.

Borta bra men hemma bäst.

 

 

 


Dagstripp till Stockholm...Del 1 av 2 - med klickbara bilder!


Jag och en jobbarkompis fick förmånen att få åka ner till Stockholm på en föreläsning: "Callcenter - skitjobb eller språngbräda?" Föreläsningen var på Norra Latin mitt i stan och det skulle vara mellan kl 13-16:30.

Klocken 06:00 stod taxin utanför och jag och Lena var på Kramfors Flygplats ett tag senare. Strax efter 7 skulle planet gå.  Vid kontrollen pep det så det var till att plocka av sig skor och bälte, och jag blev visisterad. Men det gjorde ju inget, får ta alla tillfällen i akt när nån vill klämma och känna på en. Synd bara att det var en kvinna som hade morgonskiftet där vid kontrollen... ;-)

Flyget var en timme försenad pga tekniska problem. Nån handbroms som krånglade. Men vi roade oss med korsord, fotade runt lite och kände oss förväntansfulla över den här dagen som knappt startat.





Kl 8 gick planet och vi löste klart korsordet, hann med en kaffe och njöt av att flyga iväg på en storstadstripp. Fotade hej vilt de fantastiska bilderna från ovan molnen och mådde gott.





Vi hade verkligen tur med vädret, och när vi landade på Arlanda var klockan bara ca 9. En taxi-snubbe stod med en skylt med vårt namn på och det var bara att följa honom och vips satt vi på E4:an på väg in mot stan. Just då insåg jag att det går lättare att ta sig fram med taxi än vanlig bil i morgonrusningen. Taxi har nämligen egen fil.

Taxikillen kände in oss och visade vad han gick för när det låg vanliga bilar i hans fil - som vägrade flytta på sig!!!
Han låg på tutan i fleeeera minuter - vilket resulterade i att ful-bilen framför, absoluut inte flyttade på sig! Förrän det gick upp för de flesta bilister plötsligt, att det var poliskontroll av just  ful-körare som nyttjade taxi/buss-filen!
Vår taxi-kille avrundade tut-massakern med att sticka upp det där fingret....vid sitt fönster mot ful-killen i bilen.



Lite bilder av stan en helt vanlig torsdagsmorgon från insidan av en helt vanlig taxi:



Nu hade fått känsla för Stockholm-pulsen och var laddade för att göra stan och strax stannade han vid Norra Latin, konferenscentret där föreläsningen skulle vara och vi tackade för oss och önskade honom en bra dag. Vi gled ut, stängde igen dörren och kände oss lyxiga för att allting var genomtänkt och planerat in i minsta detalj från jobbet. Taxi och flyg bokat och betalt sen länge tillbaka och det var bara för oss att glida runt och ta för oss av stadslivet fram till kl 13.
Taxi-chauffören verkade så trevlig, han knackade på vindrutan och vi vinkade åt honom och fortsatte gå..
Men insåg att han ville oss nåt, hade vi glömt något?
Vi gick tillbaka och han sa att han ville ha betalt!!
Ops!

Vi förklarade att det ska vara betalt av vår arbetsgivare. Vi fick hoppa in i bilen igen och lunt sitta kvar i bilen medan Lena ringde upp vår chef och förklarade situationen och sedan räckte över mobilen till vår vän...




Efter mycket fix och trix och en del väntande så blev vi utsläppta och allt var frid och fröjd. Han var trevlig som till och med ordnade med taxi-växeln så att vi inte skulle råka ut för samma sak på väg hem. Vi tackade och gick så iväg ut i storstadens första morgontimmar.

Vi spenderade tiden väl:






Man blir hungrig av allt kul, snyggt, coolt, häftigt, nödvändigt (även av fula skor...) och folk och prylar och vi hade spanat in lunchhaket där på Åhléns och det var lite svårt att välja men det blev tacos:






Efter att ha ätit dyr-taco-buffé så nöjde vi oss med att titta på alla vackra, härligt läskigt säkert jättegoda skapelser som bara stod och glodde på oss på disken.....*suckar*....


Fortsättning följer......







Råkade - ta mig ur ett beroende...



Jag får tacka för mitt dåliga minne.
För nu är jag fri från nässprayen OCH förkylningen/allergin!!
Tack vare att jag glömde kvar sprayen på jobbet i fredags!

Visserligen gick jag genom skärseld och satan på fredagnatten.
Jag halvsatt med tre kuddar mot väggen för att få luft. Med halvöppen mun. Vaknade av att läpparna stramade av torka men fick fatt på ett cerat som mjukade upp lite. Somnade om men väcktes av ett oljud från mitt inre, insåg att jag anar hur det känns att ha en astmaatack.

Jag tog mig igenom natten och hade jag nu klarat den - så vips spontanforskade jag mitt eget mående och efter en natt till på samma vis, men dock bara med två kuddars halvlut mot väggen och en riktigt hyfsad nattsömn så inser jag att jag är botad!!!

Inatt låg jag på en-kuddes-nivå och även om jag har en lätt nästäppa så har jag härmed tagit beslutet att jag är frisk, återställd och fullt funktionell igen.

Min summering är följande:
Jag kunde andas fritt med hjälp av nässprayen men bara en halv dag, sen var det bara att inhalera igen. Jag var beroende av skiten. Nåväl, jag höll väl inte på längre än 2-3 veckor men ändå.

En natts ofrivillig avtändning med både andnöd och lätt överlevnadsångest så är jag igenom! Jag är fri! Jag kan andas själv och proverna från Vårdcentralen kommer troligen säga att jag INTE har någon allergi. Möjligen mot nässpray kanske...

Även ett dåligt minne kan vara till nytta.


Hjälpare eller Stjälpare?




Syrebrist och retreat...



Fredagen är till ända.

Efter det vanliga dagsverket var det den sedvanliga karateträning innan som avverkades innan fredagsmyset. Som mest bestått i en kamp att försöka andas. Är jag långtidsförkyld eller allergisk? Mot nåt?

Insåg nyss att jag glömt min nässpray (läs: livlina) kvar på jobbet!!!!!!
Jag gick dit, men det var larmat halvvägs in så det var bara att vända om.
Lär bli en sittande pose i sängen inatt.....
Och REM-sömnen kan jag antagligen se mig i stjärnorna efter.
*svär lite stressat*

Imorgon ska jag på retreat med ett gäng människor.
Det ser jag fram mot. En "Återvändning". Inåt.

Ctrl, Alt + Delete.





Håller mig för (s)K(r)ATT...



Tänkte göra kväll nu för jag ska upp tidigt imorgon bitti för att åka på en föreläsning.
I Stockholm. Typ 50 mil härifrån.
Ska kliva upp 2 timmar tidigare än vanligt.

Men va tusan, det är upptaget i badrummet!
*gaaaah*


Den dryga blicken säger mig att jag kan ta tandbortningen ute i köket ikväll.

Gonatt ;-)





Turistat här hemma med mamsen...


Måndag och vardag igen.

Mammas buss hem avgick 7:20 imorse.
Vi strosade bort till hållplatsen där på morgonkvisten
och det slog mig igen......att det känns så härligt alla gånger man är uppe tidigare "än i vanliga fall", för man får nån slags bonus, eller en merupplevelse än annars i det invanda rutinmönstrade vanorna man ofta lever efter.



Försökte få oss bägge att fastna på bild. Det gick väl sådär.....




Mamma laddar inför 8-timmars resan:
Sollefteå busstation - Stockholm Cityterminal.




Tidig morgon, Sollefteå, Ångermanlad, Sverige.....
Hon ska ta sig de 50 milen hem,
och jag de 8 timmarna på jobbet, innan jag kommer hem.







Härlig helg..


Vi har gjort stan två dagar på raken, jag och min mamma.
Vi har hängt på fiken, spankulerat i butiker, hälsat på bekanta, suttit och pratat vid köksbordet och fikat igen. Vi har haft tur med vädret, rena brittsommarvärmen och Ångermanland har visat sig från sin bästa sida för Stockholmsbesöket. Imorgon är det söndag och stan är rätt stängd, så det blir tid för stillsamhet, eftertanke. Och mer fika ;-)


Fika på Café Petter.




Vandring genom stadsparken.




På väg hem till mig genom parken.



Nu ska jag ta en kopp te med mamsen,
innan det är sängdax för att orka med morgondagens fikaturnéer.





Mamma-besök...


Imorgon kommer min mamma och hälsar på några dagar.
Hon kommer med bussen från Stockholm imorgon kväll sen får vi några dagar som vi kan göra stan på. Det lär ju gå fort.... ;-)  Jag menar stan är inte jättstor. Allvarligt, det ska bli kul att ha henne här i mitt liv en stund, tror hon kommer må bra av norrlandsluften ;-)

Det är inte så ofta jag får besök från min familj, det är oftast jag som åker ner nån gång per år, så det ska bli riktigt roligt. Hon har ju bott här för några år sen så vi får se om något förändrat sig sen sist.

Ibland tänker jag på det, att det är bara jag som bor här upp i norr, och övriga familjen nere i stor-stan. Nån gång då och då, har jag känt att jag varit "ensam", alltså inte ensam ....utan mer att jag inte är så bekant med att ha sin familj i närheten, och spontant kunna hälsa på och ta en kaffe när nån fyller år eller bara träffa sin mamma, pappa, syrrorna och deras barn..närs om helst lksom. Jag undrar ibland hur det skulle vara...

Men jag har bott här i snart 20 år!
Jag har mitt liv här. Mina barn, mina vänner, intressen, jobbet och vardagen.

Det är som det är och jag skulle inte kunna tänka mig något annat!

Ska bli kul att träffa mamsen imorgon.


Mamsen, en solig dag i somras.







Upphängd och nersläppt...



En tanke for genom huvudet - ska jag stanna hemma från jobbet?
Hjärtat hoppade till lite och en sekund där kändes det som ett glädjeskutt....

Men jag har klätt på mig och är på väg till jobbet. Jag har sovit över 8 timmar. Jag är så trött. Ikväll är det karateträning och jag fattar - just nu - inte hur jag ska orka röra kroppen längre än möjligen över gatan och in på jobbet.

Min karateledare sa en gång, och det glömmer jag inte:
"Det tar längre tid att återhämta sig, när man blir äldre".

Det är skönt att veta det, att det ÄR så.
För jag har nog inte hämtat mig riktigt än sen förra veckans snurr. Så det känns vettigt och helt i sin ordning att ta det lugnt, vänta in min själ och vila kroppen.

Ser fram mot en stillsam fulkaffe på jobbet strax, och försöka glida försiktigt genom den här dagen.

Ta det lugnt också ibland, ni där ute...



Så trött har jag nog aldrig varit...


Den här veckan har varit lång.
FAST jag var ledig i måndags....eller ledig och ledig -
-  jag for ju till sopstation och tömde iväg mer grejer från förrådet...
Eller det mesta hamnade på Loppis men ändå, ledig var jag väl inte direkt...

Sen var det fullt påställ på jobbet hela veckan - tokringde massor, hjärnan uppkopplad konstant innan jag gjorde kväll. Eller kväll och kväll....jag tränade alla kvällar. Hemma vid 22-tiden.

På fredagen jobbade jag sent och for iväg direkt sen på samkväm med karateledarna.
Mycket trevligt och gott och kul att träffas utanför dojon.

Jag stöp i säng inte alltför sent för att vara redo att ta hand om barnträningen på lördagmorgon.  Jag hade faktiskt längtat efter en helg utan nånting att göra - bara Tid För Mig Själv, men fick hoppa in lite akut. Förra lördagen startade terminen och jag hade barnträningen då också.

Kl 11:00 kunde jag räkna till 30 stycken små blivande karateutövare som jag hade förmånen att få leda. Kl. 12 bugade de sig ut ur dojon och då kom nästa gäng - inte lika många, bara ca 15 st - från fortsättningsgruppen och så gick en timme till.
Kl 13 kom Hans in för att göra sig redo för ett 1,5-timmes träningspass med mig som vanligt.

Kl 15:30 var jag hemma - hungrig, trött, ofokuserad, matt men nöjd och glad.
Efter mat och dusch var det bara att knata ner i tvättstugan för att köra kvällspasset där ;-)

Jag tror aldrig jag varit så trött nån gång. Iallafall var det länge sen.

Söndag - ingen klocka på ringning.
Karateträningen blev inte av för passerkortet fungerade inte in till dojon.
Vi tog det som en signal att det var dags att VILA.
Ibland får man hjälp att fatta, när man inte fattar själv.



Vila och återhämtning - så skönt men glöms visst lätt bort....

Gonatt!






Kvittrar som ett barn!



För att jag startat upp en blogg till!

Jag tycker det är så himla kul att fota men är ingen hejare på datorer och sortera i mappar,
än mindre försöka få ut mina foton på skivor och sen ha dem...nånstans.

Så jag helt enkelt kommit på värsta grejen:
En fotoalbum på nätet - en fotoblogg!!

Jag är lycklig som ett barn!!
:-D

Nu kan jag ta miljoner med bilder som antagligen bara jag tycker är fina och underbara,
och sen knåpa med dem på min blogg! Sen sitta där och titta och njuta för mig själv!

Det är härligt att aldrig släppa den där barn-iga lusten att leka, skapa och ha roligt!

Just när jag TAR fotona så skapar jag, alltså det är tok-kul och jag blir glad av det.
Sen är det tok-roligt att titta på dem, och jag blir så förundrad av vad mycket vackert det finns omkring en!



En bit av världen, sedd genom mina ögon.