Blåst på solen...


Idag sov jag till 13:30 efter nattpasset. Jag klev upp och kände mig rätt pigg, solen sken in genom fönstren och jag tänkte att jag ska ut och lufta mig en sväng innan jag ska jobba sista nattpasset på ett tag.

Jag stekte mina ägg, läste tidningen och sen hoppade jag in i duschen. Det såg ut att vara -3 grader ute och helt ljuvligt. På med kläderna och ut det bar, härligt promenadväder och jag kände mig glad i hågen.

Jag tänkte att det vore ju najs om jag gick broarna runt igen, det tar en timme ungefär. Men efter några steg kändes det övermäktigt. Jag tog sikte mot Hågesta-ön istället och spatserade iväg. Solen försvann, och när jag svängde av längs älven så kändes den här promenad-idén som ett straff!

Det blåste spiken, tårarna började rinna och jag frös om öronen. Jag knatade på och när jag kom bort till polishuset gick jag upp mot vägen och tillbaka hemåt. Åt det hållet blåste det inte alls och det kändes som ett skönt promenadväder, men utan sol. Men det var så dags.



Femton minuter tog det här luftombytet innan jag var hemma igen. Nerkyld och stel i anletsdragen, men vädrad ända in i märgen ;-)




Broarna runt..


Det var för någon vecka sen då jag faktiskt gick en promenad och fick lite solsken i blick. Det är så skönt att gå men det sitter i tjära, att ta sig ut. Hur som helst så fick jag några bilder innan solen försvann bakom Hallstaberget och kylan bet tag i en:


Vackra björkar i vackert blå nyanser, på T3-området.



Vintrig Ångermanälv, från stora bron med kraftverket där framme.

Får se när jag kommer iväg nästa gång.





Mingel och nytta på stan...


Igår var jag ledig och hade inget planerat förutom en kompis som skulle komma förbi mitt på dagen. Jag skulle klippa henne. Hon är den enda jag klipper, för det tar ingen energi, och det tycks vara enda möjligheten att vi ser till att träffas. Då fikar vi, surrar och stämmer vi av läget lite och sen dröjer det nåt kvartal/halvår till nästa gång vi ses.

Jag fick ett sms från en viktig person i mitt liv, på morgonen om jag hade lust att bli bjuden på lunch. Jag svarade såklart "ja". Så då var jag mätt och belåten och påfylld efter ett bra samtal, innan det var dags för klippningen.

Jag fick skjuts av henne till hund&katt-butiken så jag kunde frakta hem 10kg kattmat och 20kg kattsand. Det var ett extraerbjudande och jag blev 700:- fattigare men nu dröjer det säkert till våren innan jag behöver fylla på med proviant. (Att katter kan vara så dyra i drift?!)

Jag gick ut på stan igen och shoppade lite nyttogrejer, toa-rengöringsmedel, städprylar och lite tjafs. På väg hem stannade jag till på fiket och drog en kaffe med några vänner som var där. Trevligt!

Det var det - den sociala biten av folk, mingel och shopping gjorde mig helt slut!

Inte nog med det, lite senare på kvällen gick jag hem till Douglas och hans tjej, hon hade bakat en undebar cheesecake! Man kan väl säga så här.... LCHF-ätningen föll ur den här dagen. Jag har ätit både socker, mjöl, fett och rubbet....*rapar med uppsvälld mage*

Jag städade och fixade resten av kvällen. Tänk att man kan bli så lycklig över att få rengöra toaletten. 

Har jag ett tråkigt liv??

I natt ska jag jobba. Morgondagen blir en sån där koma-dag, cocooning. Introvert och pömsig på ett softat sätt.


INTE lchf-fika! :O




Katt-allergi...


Jag fick brev från doktorn med svar på proverna.
Det visade visst "en uttalad reaktion mot katt".
Doktorn "rådde mig tyvärr att göra mig av med katten".
(Han skulle bara veta att jag har tre...)

Då har vi väl orsaken till min jättelånga "förkylnings"-period, antar jag.
Just nu befinner jag mig i Förnekelse och låter Acceptansen sakta smälta in.

I-or är 12 år men med i matchen.
Fridolf blir 3 år i sommar och
lill-Sajko drygt 1 år.
Hmm....


Fridolf, min lille go-katt. Kanske lite mycket närkontakt här...


Den mest udda katt jag haft, faktiskt. Go, men udda :) 



Lille Sajko med utegångsförbud och tratt (läs:dumstrut)
och I-or uppe i fönstret tycks dryga sig lite, han som fååår gå ut.



*suckar längtansfullt?*


Tratt-Sajko. Han hade ett sår på sidan som läkte fint med dumstruten på.


Och I-or, den gamle och vise?....


Hur det än är och blir så känner jag mig riktigt pigg och fräsch just nu,
och har kommit fram till att:

* Jag ska sanera sovrummet och ha stängd dörr och kattförbud där inne.

Så här ser det annars ut i min garderob. Klicka för större bild.
(Fritte alternerar med handfatet som sovplats. Den kan han behålla.)

Sajko, den lille röde, han brukar ligga kring örat på mig och dräggla och purra.
Men det är visst slut med det nu.

Ytterligare åtgärder:
* Tvätta händerna efter att jag gossat med dem.
* Minimera närkontakt, typ översta bilden.
* Ta ut allergimedicinen (som reserv)
* Dammsuga och svabba 2 dagar/veckan
* Vänta in sommaren = Oftare-utekatter!

Problem är till för att lösas, ingenting är hopplöst och lite förnekelse har väl ingen dött av?

;-)


Fett(is)-dag..



Jag är en jä*el på att baka!
Jag gillar egentligen det mer än att laga mat, men även matlagningen känns mer inspirerande nu än nånsin!
Jag hoppar ju socker och mjöl, bröd och pasta och det, men njuter av varje måltid så det är löjligt! Snopet på nåt vis, när jag nästan hela livet varit kalori-torsk, av-och-på när det gäller godis och bakverk och vad man "får" äta och inte.
Jag kan släppa det nu!
Jag har ett liv att leva och njuta av!

Igår var det ju semmeldag! Jag har bakat ett gäng och avnjöt en läckerbit med en kopp te till,  efter karate-träningen. Asgoda! Inte jättesnygga, men löjligt goda 
semlor. *drägglar*



Och enkla att göra så man fattar inte vad man gjort i sitt tidigare liv men jäst och alla processer.
Jo, nu minns jag, jag köpte semlor, det gick i och för sig fort...

;-)


Uppvaknande...


Min äldste son skjutsade mig till vårdcentralen imorse. Jag berättade för min husläkare hur kasst jag mått i sex månader men NU, faktiskt, mått bra sen i söndags.... Det kändes lite knäppt att åka till doktorn nu, men va tusan, tiden var ju bokad sen förra veckan.

Jag fick iallafall ta ett allergiprov på katt, mögel och dammkvalster. Det kan ju vara lika bra att ha kolla upp det. Så man får nåt för de 150:- jag fick betala i kassan. Om två veckor får jag svar.

Men FAKTISKT - JAG MÅR BRA NU!!
Det är som att ha vaknat upp efter en lång tids koma.

Jag gjorde faktiskt en fuling i onsdagskväll, efter att ha legat sänkt i soffan i flera dagar, plockade jag fram en gammal Otrivin nässpray och körde ett sprut i varje näsborre, och sen SOV jag hela natten med fullt flöde av syre rakt in! Jag kunde andas genom näsan!! Och sov med bara EN kudde under huvudet, INTE två. Sen dess är förkylningen/nästäppan borta!

Jag mår bra nu!
Jag tränade karate igår för första gången på ett par veckor!
Jag har kraft kvar efter en arbetsdag!
Jag känner mer glädje och livskraft!

Nu kommer väl det svåra - att inte tro att jag är fullt återställd. Att fortsätta hushålla med Kraften. Att inte slänga mig ut i allting utan ta det lugnt och prioritera.
Det viktigaste först - Jag.

Så idag den 15 februari 2012 kliver jag in i Våren, Ljuset och Livet ska baske mig leka!


Nåväl, även om våren är en bit bort så är den ändå på ingång....






Nya tag - lust & längtan...


Efter att ha varit hemma en vecka från jobbet och verkligen kryat på mig, efter en redig förkylning som slet musten ur mig totalt, så känns det nu som att jag är på väg ut i Ljuset igen! Underbart!!

Igår gick jag ut för att köpa kattsand till lådan som jag tror aldrig de varit så ofta i som den sista veckan, men så har det varit kallt ute också, så inte ens de små rovdjuren ville göra sina behov ute.

På väg hem i sakta mak, blinkandes som en ljusskygg av dagsljuset, så kände jag mig VAKEN för första gången på evigheter! Jag kände en liten längtan till gymmet. DET var inte igår. Jag kände att mitt "fordon", min kropp börjar komma tillbaka. Den vill användas, röra på sig! Det var över en månad sen det. Alltså är jag på bättringsvägen!!! :D

Idag hade jag barnträningen, karate. Jag var inte med själv och sprang och grejade pga att jag inte är hundra än, utan gick runt och visade och styrde upp ändå. Det två bra pass. Det var kul att träffa ungarna igen. Jag längtar efter min egen träning nu.

Imorgon ska jag träna med Hans, om hans svullna knä läkt. Hoppas det. På tisdag hoppas jag kunna köra igen, om än lite lugnare, på vanliga träningen. 

I´m back!

Men lugnt och fint.
Jaja, lugnt och fint....









Sjuk-sjuk...



Jag tror att "thö bottåm iss nådd".

Jag klev upp i måndagsmorse, ringde och sjukanmälde mig och gick och la mig igen.
Jag kände mig dyngsjuk, förkyld, matt, väck, borta, off, over and out.

Med tanke på att jag ända sen mitten på augusti, då jag klampade in på jobbet efter en härlig semester, varit risig.
Jag nös mig matt på jobbet. Täppt i näsan. Svårt att andas mellan varven och det kändes tungjobbat.

Chefen plockade bort alla stora växter ifall de var allergiframkallande. Det blev inte bättre. Jag jobbade skift och det kändes ok trots allt, då jag jobbade natt och udda tider än när alla var där på jobbet. Jag kunde vara lite introvert.

Jag köpte nässpray och DET var underbart - att kunna sova med stängd mun och lugna andetag! Det slutade med att jag inte kunde sova utan nässprayen. Då blev det sju resor värre. Det fick omvänd effekt. 

Jag ringde Vårdcentralen för att ta prover, OM de kunde se att det var nåt, så skulle jag få komma tillbaka och ta ytterligare prover för allergi. De hörde aldrig av sig. Jag ringde några gånger där i november, men det var "långa väntetider, var vänlig försök igen senare". Jag gjorde det några gånger, men sen föll det ur.

Igår ringde jag Previa, bad om råd: Ring vårdcentralen, checka av provet som togs, och KRÄV en undersökning för det här är inte normalt. Jag ringde. Sköterskan sa att provet som togs i höstas visade vissa avvikelser, hon bokade en tid hos min läkare som jag inte varit hos på länge, utan jag hade ju fått träffa andra läkare, vikarier.

Mitt normaltillstånd har tänjts ut så jag anser att det är så här det är:
Ständigt trött, ligga högt med huvudet och sova med öppen mun som applicerats med Lypsyl för att inte torka ihop helt under natten, samt nästäppa som ibland är som cement och ibland som Niagarafallet.

Idag känner jag mig lite bättre....men matt och slut.

*tar en katt och går och lägger mig igen*



Kryar på mig. Tack.





Höga Kusten...


Jag och min väninna var till Höga Kusten-restaurangen i lördags. 
Vi skulle äta lunch, surra och njuta av supergod mat och gott sällskap i den vackra miljön.
Det är verkligen storslaget där!

Jag har många, många gånger åkt hit genom åren,
och ätit, fikat, firat sönernas födelsedagar eller bara sight-see:at i maffig miljö. Ett perfekt utflyktsmål.

Det var -30 grader när vi gav oss iväg, och lite dumdristigt var det kanske. Jag hade ringt och kollat att de hade motorvärmare där på plats iallafall, så då kändes det rätt lugnt.

Vi åt en underbart god, matig saffranssoppa med lax och räkor, creme fraische och baguette till. Vi hade ju räknat ut att efterrätt är ett måste och att plats för denna också måste finnas...

Några timmar senare åkte vi hem, med uppknäppta byxor, bakåtfällda bilsäten och ljudet av varandras suckar och rapar.

Jag somnade direkt i soffan när jag kom hem och försvann några timmar där. Jag var helt väck! Med tanke på att jag inte äter socker och sånt, så blev det nog en överdos av detta, i efterrätten som sänkte mig.
Min väninna hade visst inte fått i sig nåt mer den dagen sen än lite pop-corn.

Men det var en härlig upplevelse!



Utsikt från restaurangen...



Hennes chokladmousse och min....marängswiss!


Vi skrattade hysteriskt över denna skapelse och tittade lite nervöst efter nån dold kamera kring väggarna...


Nämnas kan, att min höjdrädda väninna har varit ända högst upp i de här "benen", där uppe vid lilla "tornet/spetsen" och gluttat ner!! Tänk att en hiss går där inne i benen och ändå upp, och enda skydd där uppe är ett litet fjantigt staket i höfthöjd. Jag är faktiskt impad av henne som trotsat sin rädsla där. 
Lite avis är jag nog, för det är inte alla förunnat att ha fått vara där uppe!





Ryss-kyla!


Jag är så glad,
så det finns knappt ord,
när det visar -27 grader ute
och jag bor två andetag från jobbet!

Inga bilar som krånglar, inga kalla säten för att kupévärmaren är trasig,
inga täckbyxor och ingen rimfrost på halsduken av utandningsluften!

Det blir nog en innesittar-helg igen.

Förutom en sväng till
Höga Kusten-restaurangen med en kär väninna
för att äta och njuta! DET ser jag fram mot!
De har motorvärmare där.


*drägglar*






Som ett litet rum bara..



Jag har ju som sagt lösenordsskyddat bloggen. Så vi är väl en fin liten skara människor som tittar in här ibland. Jag vill bara säga TACK för de kommentarer ni lämnar. Då lever bloggen lite, känns det som.

Det är som ett litet rum det här, som jag går in i ibland och funderar lite.
Och ni är där på besök emellanåt.

Tack för att ni lämnar nåt avtryck då och då.
Fortsätt med det :-)

Kram på er!